Betaalmethodes


Je kunt jouw bestelling op verschillende manieren betalen. Momenteel bieden we de volgende betaalmethodes aan:

 • American Express
 • Bancontact
 • Bitcoin (Coinbase)
 • Bitcoin cash (Coinbase)
 • DAI (Coinbase)
 • Ethereum (Coinbase)
 • iDEAL
 • Litecoin (Coinbase)
 • Maestro
 • Mastercard
 • USD Coin (Coinbase)
 • Visa

American Express
American Express, ook wel AmEx genoemd, is een Amerikaanse financiële dienstverlener waarvan het hoofdkantoor in New York gevestigd is. Het bedrijf is in Nederland en België vooral bekend vanwege zijn uitgifte van creditcards en reischeques.

Bancontact
Bancontact is een betaalschema, tot in 2016 bekend als Bancontact/Mister Cash, dat de Belgische marktleider is op het gebied van elektronische betalingen. Als betaalschema is het verantwoordelijk voor de controle, berekening en verwerking van elektronische betalingen. Deze betalingen kunnen gebeuren via debetkaarten.

Bitcoin
Bitcoin (BTC) is de oorspronkelijke cryptocurrency, gebouwd op blockchain-technologie. De Bitcoin werd in 2009 gecreëerd door een anonieme ontwikkelaar met het pseudoniem Satoshi Nakamoto en is vandaag de dag nog steeds de meest geaccepteerde en verhandelde cryptocurrency. Net als de daaropvolgende cryptocurrencies was Bitcoin bedoeld om een gedecentraliseerd digitaal valuta te creëren dat geen centrale autoriteit of beheerder nodig heeft. Een wereldwijd team van ontwikkelaars blijft werken aan de verbetering van Bitcoin.

Bitcoin cash
Bitcoin Cash (BCH) is een harde afsplitsing van de oorspronkelijke Bitcoin (BTC) die plaatsvond in 2017. Bitcoin Cahs was gecreëerd als een alternatief voor gebruikers die zich verzetten tegen de toevoeging van SegWit2x technologie aan Bitcoin in juli 2017. Om de bezorgdheid over schaalbaarheid weg te nemen en dicht bij Satoshi's oorspronkelijke visie van Bitcoin te blijven, maakt Bitcoin Cash gebruik van een grotere blokgrootte met een instelbare moeilijkheidsgraad. Deze functie moet zorgen voor een snelle transactieverificatie naarmate het aantal gebruikers toeneemt.

DAI
Dai (DAI) is de eerste gedecentraliseerde stablecoin die is gebouwd bovenop de Ethereum-blockchain. Omdat de prijs van Dai is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, ondervindt het relatief weinig marktvolatiliteit. Als gevolg hiervan wordt het het meest gebruikt als een betaalmiddel of hedging mechanisme. Elke Dai wordt gedekt door een surplus aan onderpand dat wordt geblokkeerd in publiekelijk controleerbare Ethereum smart contracts.

Ethereum
Ethereum (ETH) is een marktplaats van financiële diensten, games en apps die ongefundeerd, gedecentraliseerd en veilig is. ETH is de cryptocurrency die het Ethereum-netwerk aandrijft. Het wordt gebruikt om te betalen voor transacties, als een opslag van waarde of peer-to-peer betalingsmethode, of als onderpand om geheel andere crypto tokens te genereren die draaien op Ethereum.

Litecoin
Litecoin (LTC) werd in 2011 uitgebracht als een afsplitsing van Bitcoin met als belangrijkste verschil een kortere blokverwerkingstijd, 2,5 minuten in tegenstelling tot de 10 minuten van Bitcoin, waardoor transacties sneller kunnen worden bevestigd. Litecoin heeft ook een verbeterde opslagefficiëntie en een iets ander proof-of-work mining-mechanisme dan Bitcoin.

iDeal
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Je betaalt via de mobiel bankieren app of de internetbankier-omgeving van jouw eigen bank. iDEAL is namelijk een directe online overboeking van jouw bankrekening naar de bankrekening van een ondernemer. 

Maestro
Maestro is een multinationale debetkaartdienst die opgericht werd in 1990 en eigendom is van MasterCard. Maestro-kaarten kunnen verkregen worden van aangesloten banken en kunnen ofwel gekoppeld zijn aan de bankrekening van de kaarthouder ofwel verstrekt worden als prepaidkaarten (vooruitbetaalde kaarten).

Mastercard
Mastercard is een bedrijf dat wereldwijd licenties uitgeeft voor het verstrekken van creditcards. Mastercard is internationaal actief en creditcards kunnen worden gebruikt in meer dan 200 landen.

USDC
USD Coin (USDC) is een stablecoin die wordt gedekt door Amerikaanse dollars. Het is een ERC-20 token, gebouwd op het Ethereum platform, dat snellere en meer kosteneffectieve transacties mogelijk maakt in vergelijking met traditionele banken. Elke USD Coin wordt gewaardeerd op één Amerikaanse dollar, waardoor effectief een prijsstabiele cryptocurrency ontstaat.

Visa
Visa levert producten, systemen en diensten aan banken en andere financiële instellingen die lid zijn.
Visa is vooral bekend vanwege de creditcarddiensten die zij verleent. De Visa-card is een bundeling van verschillende creditcards die vóór 1977 werden uitgegeven zoals de BankAmericard en de Franse Carte Bleue.